Έξωση του «Βλαστού» από τον Χώρο του

Δεν είχαν ακόμα αναλάβει επίσημα, και άνθρωποι της νέας διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης επισκέφθηκαν το χώρο του «Βλαστού» για πρώτη φορά (ακολούθησαν κι άλλες επισκέψεις) και μας ζήτησαν χωρίς περιστροφές να αδειάσουμε το χώρο επειδή τον χρειάζονται για την εγκατάσταση κοινωνικού παντοπωλείου.

Απαντήσαμε ότι ο χώρος είναι αρκετός και για τις δύο δραστηριότητες κι ότι, επομένως, το κοινωνικό παντοπωλείο μπορεί να εγκατασταθεί αμέσως χωρίς να εκτοπίσει τον «Βλαστό».

Η απάντηση ήταν αρνητική και επιστρατεύτηκαν επιχειρήματα σχετικά με τη νομιμότητα της παραχώρησης του χώρου από την προηγούμενη διοίκηση (Κορτζίδη) ειδικά μάλιστα για εμπορικές δραστηριότητες. Πράγματι υπάρχουν προβλήματα με το συγκεκριμένο χώρο, αφού:

  • Ο χώρος δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου, (παλιά ήταν αδέσποτος και τώρα ανήκει στο δημόσιο, στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου).
  • Όλα τα κτίσματα είναι αυθαίρετα και επομένως δεν μπορεί να εκδοθεί σ’ αυτά άδεια λειτουργίας καταστήματος (όλα αυτά αφορούν πράξεις διοικήσεων προ 30ετίας).

Προφανώς η προηγούμενη διοίκηση (Κορτζίδη) παρέκαμψε τα τυπικά αυτά προβλήματα μπροστά στην ουσία που ήταν η υποστήριξη μιας μη κερδοσκοπικής συλλογικότητας όπως ο «Βλαστός» που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία πάνω στα ζητήματα της διατροφής (όλοι δουλεύουμε εθελοντικά, η μοναδική αμοιβή μας είναι η χαρά της προσφοράς).

Η νέα διοίκηση όμως επιμένει ότι η εμπορική δραστηριότητα αποκλείεται.  Μπροστά σ’ αυτήν την επιμονή και, πιστεύοντας ότι κάθε διαπραγμάτευση, για να πετύχει, απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις, προτείναμε την παραίτηση μας από την εμπορική δραστηριότητα, με σκοπό να αφοσιωθούμε αποκλειστικά στους άλλους τομείς της δραστηριότητας μας όπως οι ενημερωτικές διαλέξεις/ προβολές, τα σεμινάρια, το λιομάζωμα κλπ., πάντα σε συνάρτηση με το ζήτημα της διατροφής και της διατροφικής κρίσης.

Η διοίκηση όμως είναι αδιάλλακτη: επιμένει στην αποχώρηση μας. Μας προτείνει, βέβαια, μεταστέγαση σε έναν από άλλους δύο χώρους, που είναι όμως ακατάλληλοι κι οι δυο γιατί δεν διαθέτουν αυλή (ο ένας μάλιστα είναι σε όροφο) και επομένως δεν θα μπορούμε να κάνουμε τις εκδηλώσεις μας. Επιπλέον, η στέγαση μας θα είναι αβέβαιη γιατί -όπως μας είπαν- μόλις βρούν ενοικιαστές θα μας διώξουν ξανά!

Μπροστά σ’ αυτήν την… εξουσιαστική αδιαλλαξία, ζητάμε από τους φίλους μας (δεν έχουμε πελάτες, έχουμε μόνο φίλους) από τους συνεργάτες/παραγωγούς, τις τοπικές συλλογικότητες και όλους τους πολίτες να μας υποστηρίξουν με όποιο τρόπο θέλουν, είτε π.χ. στέλνοντας email διαμαρτυρίας στο secretary@elliniko-argyroupoli.gr είτε συμμετέχοντας στη συνέλευση/εκδήλωση που οργανώνουμε για την Τετάρτη 17.9, ώρα 7:30 μμ στο χώρο του «Βλαστού», ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s